Language:
Project Newly built shopping centre with parking basement Anklaar - Apeldoorn (NL)
« Back to the project overview

Project

Newly built shopping centre with parking basement Anklaar - Apeldoorn (NL)

Start
05-07-2016
Finished
22-07-2016
Address
Sluisoordlaan x Tannhauserstraat Apeldoorn
Main contractor
fa. Kamphorst
Constructor
Pieters Bouwtechniek
Engineering firm
Fugro Geo-advies Oost-Nederland
Contour
107 meter
Depth
15 meter
Ground profile
Project information

For the realization of the parking basement from the newly built shopping centre “Anklaar” in Apeldoorn, is a construction team formed by Kamphorst. BodemBouw is part of the construction team and will make a CSM-wall alongside the existing Scala building. The other partners of the construction team is “Sterk” for the sheet piles and “Kamphorst” will provide the groundwork and directing of the construction team. A construction team creates an optimal collaboration and construction time. To limit the water objection, Fugro advised to perform the excavation within a sheet pile wall. The sheet piles reach into the natural water barrier, creating a polder cofferdam. On one side the cofferdam lays to an existing building "Scala" within striking distance of the proposed retaining wall. The existing building "Scala" is founded on piles. The sheet piles muss reach until it the water retaining clay layer at -7.0 m. N.A.P. and will therefore be placed deeper than the pile tip level of the piles beneath the Scala building. It is therefore necessary to apply a ground retaining wall with a vibration-free method. In view of the practical situation, and in order to prevent settlement risk, the ground retaining wall is to be considered as lost. CSM-wall application at the Scala building, offers a good solution.

The project progress

Foto's van 2016-07-04

Foto's van 2016-07-06

Foto's van 2016-07-07

Foto's van 2016-07-19

Foto's van 2016-07-25

Foto's van 2017-06-18

Building starts in the underground Make an appointment

This is what we offer

To relieve, by reducing execution risk and disruption to a minimum with the revolutionary, sustainable CSM-system. Achieving profit in time and cost by performing a complete cofferdam with an optimum method.

News

15-02-2016: BodemBouw starts with cooperating with contractor Mobilis in Elst
Read more »

08-01-2016: BodemBouw has completed the CSM-work for a closed cofferdam with CSM-walls, in Alverna
Read more »

Contact

Contact us for further information and advice.

BodemBouw B.V.
Veghelsedijk 2E
5406 TE Uden
T: +31 (0)85 - 877 2002
E: contact@bodembouw.nl
www.bodembouw.nl